Peking ar avklarat!

Okej da var det dags for oss att gora ett litet inlagg igen!
Vi vet att det har tagit tid sen forra gangen, men vi kande att det ar battre att skriva mer sallan med mer innehall an ofta med typ bara hej....

Sa da var vi klara i peking. Vi har varit har i en vecka nu och kanner oss mycket redo att dra vidare. Peking ar en riktig storstad, och varken Joel eller Erik ar kanske nagra riktiga storstadsglidare. Sa nu kanner vi att det ar dags.
Peking har vart helt galet pa manga vis. Vi Har hunnit gora dom sakerna som vi hade sagt innan att vi verkligen ville gora. Sen har vi aven hunnit med att dricka sjukt dyrt te, nastan sa dyrt att vi tror att dom lurade oss. Vi har hunnit aka "tuck tuck" med en chauffor som ocksa ville blasa oss. Tur for oss att vi ar stora och starka, sa efter mycket om och men sa gav vi han 10 kr och klargjorde att han aldrig ska forsoka sej pa att lura turister igen, han var sur, vi var sura. Men det slutade ganska val.

En sak som vi har sysslat med ar att aka till ett stooort varuhus  dar dom har otroligt manga sma butiker som saljer allt !  Och det ar prutV-M! Sa vi har gjort manga klipp som vi kommer skicka hem framover. Vi har atit sjukt mycket gatumat, och hor och hapna, magarna mar kalas! Nu ikvall sa satter vi kurs med natttag mot Xian, dar vi framforallt ska kolla tarrakottaarmen. Blir Ev. dar i nagon dag. Efter det bar det ivag mot Lijiang, sa ar planen, men man vet aldrig, kanske hittar vi nagot haftigt berg att bestiga eller nagon grym fors att nerfor ranna! Vi far se.
Men sa ser planen ut.

Detta inlagg blir lite fattigare an de andra har varit, beror pa att vi har klippt ihop en filmsnutt som snart kommer upp, nar vi far tag pa snabbare dator.

Detta ar Erka&Jerka som signar ut fran Peking!

We have taken China!

Okej, vi forstar er!
Ni tror att vi inte gor ett dugg vettigt pa den har resan nar vi har tid att uppdatera bloggen sa ofta! Det ar verkligen inte fakta! Men om sanningen ska fram sa har vi haft en liten mellandag idag. Vi fick for forsta gangen pa over en vecka sova i en vanlig sang, utan tagskak! Saaaa skont! Men nar vi val fick igang dagen, runt tvatiden, sa kom vi igang ordentligt. Vi gick ut pa gatan i var jakt pa mat och hamnade vid ett litet skyffe dar dom stekte ihop nagon form av pannkaka med agg pa och sedan en korv i. Sedan bar det ivag for att reka infor kommande dagar i Beijing. Vi kollade vart vi kommer in i den forbjudna staden, vi var pa himmelskafridenstorg, vi traffade ett par kineser som var mycket snalla och visade oss vart vi kunde boka resor till Kinesiska muren som man har kallar "The Great Wall" och inte "The Chinese Wall". Det finns tydligen mer an en mur i Kina.

Pa torget sa kom det fram kineser som sa att deras son ville vara med pa ett kort med oss, och tva snalla och sota killar som vi ar sa sa vi saklart ja! Det visade sej dock att det nog var mamman i fraga som ville att det hela skulle arrangeras. For pojken var helt vettskrammd! (se bild) For honom var vi antagligen tva stora fula vita skaggiga monster! For att lugna ner oss och ta in alla intryck av denna lilla dagstripp sa satte vi oss pa en trevlig resturang. Nu ar det chill och film, men vi ska snart sova sa vi kommer in i den nya dygnsryttmen. I morgon vantar nya aventyr!
 
 Tack for oss!
 /Erka & Jerka
 
PS. Ni som sa att man skulle se massa gammalt krigsskrot langs transsibiriska jarnvagenvagen.
Ni har inte akt den!


Nu har vi vidgat Sveriges granser ytterligare. 15:07 intog vi Kina 


Himmelska fridens torg utan tva skaggiga luffare. Fina 40 Hektar


Joel, galen mamma, panikslagen pojke, Erik


Kvalificerad snorojning i Peking! Ner med allt i avloppet


I kina jobbar dom inte med handskar, dom bygger in dom pa mopederna istallet


Under vart hostel finns en hemlig tunnel som sags ha lett till den hemliga staden. Tyvarr ar den igenmurad.

Den Transsibiriska Jarnvagen

Hejsan alla foljeslagare!

Nu har vi fatt en chans att komma at internet och gora ett nytt inlagg!
Anledningen till att vi nu kan gora det ar for att den langa, langa tagresan har natt sitt slut och vi ar nu i den  kinesiska huvudstade Beijing! Det har varit en helt galen tagresa och vi har sett sjukt mycket grejer langs vagen.
Och vi har verkligen haft tid till att gora ingenting! Nu far ni inte tro att vi inte har tyckt om det, men sovtider med alla tidskifften varje dag gor att allt flyter ihop till en anda rora, dock en harlig rora! Eftersom vi hela tiden har akt mot natten vaknade vi ibland och markte att enligt tidsomstallningen sa borde vi ga och lagga oss igen. I Moskva ligger tiden +3 timmar fore och under resan har vi sedan fatt stalla om klockan ungefar +1 timme varje dag. Sa i cirka 6 dygn har vi suttit pa ett tag dar tiden standigt har andrat sig, vi har sett helt sjukt coola saker och umgatts med skona manniskor fran hela varlden.

Vi lammnade Moskva med kanslan att det var coolt att ha varit dar, men skont att dra vidare. Och det kanndes lite som att nar vi hoppade pa taget och stotte pa var kinesiska tagvard sa var vi verkligen pa vag!  Och vi  hoppades pa lite trevligare och gladare manniskor att traffa pa an de vi mott i Moskva. Vi kan val saga sa har att det inte var tagvardarna som stod for det trevliga. Muttrande och inga glada miner. Tur for oss att vi hade fatt adoptera tre svenska killar i Moskva, som vi kunde roa oss lite med. Men aven vara nya finska vanner stod for en del underhallning, lite nya harliga finska ord mm.

Det var ju dock inte bara vi i vagnen, som snart skulle kallas svenskvagnen, utan vi traffade pa flera svenskar som snart blev vara kamrater. Matte och Sara som bodde i samma kupe som Mongolskan Daria, Magnus och Alexander som ska resa till liknande stallen som vi och belgaren Filip som hade tagit sig ett friar. Och som sagt de tre musketorerna, som vi dock inte tanker namna mer har for da kommer dom att fa hybris och tro att det ar vi som foljer efter dom och inte tvart om! Under tiden pa vagnen sa blev vi alla som en familj. Vi rullade frammat och bara va. Riktigt skont ressatt. Att hela tiden foras framat men anda kunna umgas, sova, lasa, harja runt.

Vi dundrade igenom ryssland dar allt kandes valdigt hart! Inga nadiga passkontroller, med manga blanketter att fylla i, hundar som skulle in och nosa mm. Men sen var vi forbi och tradde in i Mongoliet, Och dar var det precis som att trycka pa en knapp. Da borjade det synas djur langs kanten, Hastar, kameler och nagons slags Ko, alla var vilda!  Det blev ett trevligt inslag utanfor rutan! Vi drog vidare genom Mongoliet. Ett stop i Ulan Bator gjorde ett omkasst i vagnen, Manga av vara nyfunna vanner skulle hoppa av har. Sa vid klockan 06;00 gick Joel och Erik ut och  och vinkade av sina vanner, men vi tog ocksa over mongoliet. (Det kommer antagligen komma en ganska fet faktura till svenska staten, vi har verkligen utokat sveriges landomrade!). Tuff tuff sa taget och vi borjade narma oss Kinesiska gransen med stormsteg.

Och da kom det, Det STORA stoppet! Vi kom till mogoliskakinesiska gransen for en harlig passkontroll pa den mogoliska sidan. Den tog 2 timmar och  efter det bar det av till den kinesiska passkontrollen som ocksa den tog runt 2 timmar. Efter det skulle alla vagnarna pa taget byta hjulbaser. Det ar namligen sa att det ar olika dimensioner pa de Mongoliska och Kinesiska sparen. Detta tog ytterligare ett bra tag. Nar vi antligen rullade vidare hade stoppet tagit 6 timmar!!! Men som sagt sa tycker vi det ar ett soft ressatt! Men sa hande det!!! Den "glada tagkonduktoren " kom fram och gav oss gratis frukost och lunchbiljetter till resturangvagnen! Alla gapade av forundran, han hade gjort nagot snallt! Men vi kom ju pa att han var antagligen tvungen att ge oss dom! Haha!
Sa varan sista dag pa taget va trevlig, lite frukost och packning med en annorlunda lunch som avslutning sa var vi antligen framme i Beijing!!

Nu ar vi nu pa ett mysigt hostel som vi betalat ca 35 kr/natt. Vara vapendragare, som vi faktist har haft sjukt kul med trots att det kanske latit som att vi bara dragit med dom, har lamnat oss. Dom bor pa ett hotell nagonstans i Beijing men kommer nog ansluta har hos oss pa onsdag, och da blir allt som vanligt igen!! We like it! Detta ar ett forsok att formedla hur sjalva tagresan har varit. Men vi kommer givetvis aterkomma snart igen nar vi hunnit spana in denna galna stad och detta glana land!

// Erka & Jerka



Vid det transsibiriska taget pa Yaroslavsky tagstation strax innan avgang


Joel skitglad for att han fatt tag pa en rokt fisk...


...som visade sig orensad nar vi skulle ata den. Dock valdigt god anda!


Joel skadar ut over Rysslands stora bjorkslatt


Linus och P3 Dokumentar


Backpackerlosning



Kolpannen som varmde upp vagnarna och aven vattnet...


...i sammovaren som vi hade till att gora mat och kaffe med


Var fina toalett dar vi aven "Dushade"


Ett av tagstoppen


Erik "Tagspexar"


Solnedgang over Rysska tundran















































Per "Pelle" Spjuver



Ryska tagvagnar


Magnus & Alexander


Vi forstod knappt sjalva hur enormt stort Rysslands Tagnat ar. Detta ar en liten liten del


Loket som var i drift pa den gamla goda tiden, om den nu var sa god


Ryska delikatesser


Joey och Linus degar i var luxuriosa kupe


Tar over varlden, bit for bit


Sara och Matte myser pa stationen


Filip von Belgien


Ett trevligt kolkraftverk


Nagons ensammna hem


Daria fran Mongoliet


Alexander - Ingen kommentar


Nu ar aven Mongoliet offeciellt intaget och svenskt territorium


Lektion i Kinesiska med en akta Kines


Gobioknens skepp


Mongolisk middag i den Mongoliska resturangvagnen


Hjulbyte pa gang


En sliten kille


En sliten pojke


Var forsta bild av Kina, en fantastiskt fin station dar vacker musik spelades


En dal i norra Kina


Antligen framme i Mittens Rike


Dream Team Moscow

Da sitter vi helt plotsligt mitt i pulsen i Moskva!!
Vi anlande i morse med taget fran Helsinki. Pa taget som vi akte med i ca 14 timmar, fick ett trevligt umgange i varan kupe, utav tva glada finnar, Petrus och Taija! Dom visade sig vara tva riktigt trevliga finnar, mycket battre an dom man nagon gang har haft pa skinkan!

Sa nar man har fatt sa trevligt sallskap sa ar det dumt att saga hej da, sa vi slog folje nar vi gick av taget. Nar vi var pa vag bort pa perrongen kom tre mycket ynkliga och osakra killar snubblandes, sa klart var dom de tre glada musketorer Alexander, Linus och Per fran Karlshamn. I och med att Joel och Erik drar runt i varlden som om den vore en skateboard ramp sa tog vi ocksa dom har grabbarna under varat beskydd. Som tur var for Joel och Erik sa hade var agentur skickat en otroligt snall och hjalpsam ryska vid namn Natsja att visa oss hur pulsen gar till i Moskva. Annars hade nog inte varat beskydd varit det mest betryggande. Sa vi Sju har tillsammans dragit runt och forsokt fordriva tiden lite tills klockan blir 21:34 da varan riktiga resa kanske borjar, TRANSIBIRISKA JARNVAGEN! Vi har varit pa roda torget och sett allt det stora. Kreml, Och den stora kyrkan som nog ni alla kanner igen som dom manga glassarnas tak! Vi har Sett Herr Lenins grav, inte daligt bevakad.

Men vi har inte bara sett en massa stora fina byggnader och bilar utan aven sjukt manga manniskor i missar, det blir ganska patagligt nar man kan se dom ligga utslagna i manga gathorn nar det myllrar forbi nagon diplomat i en schtekig Mercedes! Klyftan mellan dom som har det bra och dom som har det daligt ar grymt stor.

Nu sitter vi pa annu ett internet cafe och har nagra timmar kvar till avfard. Tankarna och fragorna ar manga, kommer dom att klara det? Vi har inte alla svar. Det svar vi kan ge er ar att vi kommer lyckas att att ta over alla lander vi kommer till. Och vi kommer att gora det med fullstandig framgang!

Over and out

//Joel & Erik


Petrus & Taija fran finland och Joel overlyckliga over Ryska passtamplar


Erik var annu gladare


Joel och delar av vart dreamteam Alexander, Linus och Per


Rockarjoel med palmossan pa


Flygplanet ingick tyvarr inte, sa det blev ingen affar


Nu har vi avan intagit Ryssland!


Dagens lunch, kokt kanin i rotfruktssas


Alex, Taija, Petrus & Linus


Vi borjar efter nagra dagar med lite somn och mycket resande bli nagot trotta


Dream Team Moscow
Taija, Petrus, Jerka, Limpan, Pella, Erka, Alex

Basläger 2

Hejsan ni som hänger med oss!
Okej, efter en gungig natt med otroligt hög ljudvolym så har vi kommit fram till Helsingfors. Vi sov i fören på båten och vi fick tydligt känna av varje isflak som krossades strax intill oss. När vi gick av färjan vid klockan 10:00 så kände vi att det var dax för frulle! Ett Gammalt stenbord fick bli vårat härliga frukosthak. Vi har redan hunnit bli ett starkt team som kan slänga ihop dom mest makalösa måltiderna på kort tid och under stränga förhållanden. I is och kyla (trangaköet frös fast), morgontrötta och almänt hungriga så fick vi ihop en stabil frukost.

Frukost a´/pers:

* 1 mugg varmakoppen Kantarell
* 2 skivor grov knäckebröds skiva
* 1 mugg kokkaffe
* Några slicer med torkat kött

Vi har under dagen tagit en rejäl varndring i och runt Helsingfiors innestad. Vi har även filmat en hel del kultur och events som vi åtagit oss för våra sponsorers vägnar. Vi har lite strul med tekniken för tillfället (Erik har kabeln i fel väska) så det kommer dröja ytterligare ett tag innan ni får se oss in action!

Nu har vi ett par timmar kvar i helsingfors innan tåget mot moskva avgår. Vi har köppt på oss frukt i mängder så att våra kära mödrar inte ska vara oroliga för vitaminbrist. Härnäst väntar en tågresa från den säkra Europaunionen rakt in i hotet i öst. Ryssland. När ni hör från oss igen vet vi ännu inte. Men till dess kan ni titta och beundra bilderna från resan så långt.

Till våra mödrar och eventuella flickvänner, Vi älskar er!
Till våra fäder och bröder, ta hand mödrar och eventuella flickvänner!
Till våra systrar, Städa våra rum!


Erik med Swebuss-biljetten


Joel på väg till Värtahamnen


Lunch på Silja Lines parkering


Erik känner lugnet i Finland


Basläger 2


Vi har offecielt intagit Finland


Kultur är viktigt...


...men Stunts är viktigare!


Etapp 1

Godkväll!
Okej, vi lever ett helt galet liv här ute i vida världen. Grym kultur och otrolig mat. Underbara människor och sköna vatten. Palmerna vajar i vinden. Ella ja... Vi befinner oss just nu på finalndsfärjan från Stockholm till Helsingfors på en taskig internet-länk. Den finlandssvenska bartenderna förklarade snällt för oss att det gick bra att använda internet gratis om vi lovade att inte bli arga om det inte funkade så bra. Vi lovade.

Dagen har vart bra! Resan med Swebuss gick kanon. Vi lämnade Jönköping 08.05 i ett kallt och mörkt Jönköping. Trots det hade stadens invånare samlats för att ta avsked. Flickorna grät och pojkarna jublade. För nu skulle även de få en ärlig chans.

Vidare från centralstationen i Stockholm vandrade vi till Värtahamnen. Vi hade gott om tid och kände att ett litet kraftprov satt på sin plats för att se om knä, rygg och väskor skulle hålla. Allt höll och väl framme på Silja Lines parkering satte vi upp ett temporärt läger och tillrede två fina portioner av Pasta Carbonara ala Svenska Militärens gröna påse. Vi bordade och nu sitter vi alltså här och njuter av lugnet som så långtsamt börjar infinna sig. I morgon  så landstiger vi på andra sidan östersjön och det svenska språket är ett minne blott. I Helsingfors når vi även basläger 2 där vi kommer att förbereda för nästa etapp som tar sin början redan samma kväll.
På återseende
/Erka & Jerka



Introduktion


RSS 2.0