Den Transsibiriska Jarnvagen

Hejsan alla foljeslagare!

Nu har vi fatt en chans att komma at internet och gora ett nytt inlagg!
Anledningen till att vi nu kan gora det ar for att den langa, langa tagresan har natt sitt slut och vi ar nu i den  kinesiska huvudstade Beijing! Det har varit en helt galen tagresa och vi har sett sjukt mycket grejer langs vagen.
Och vi har verkligen haft tid till att gora ingenting! Nu far ni inte tro att vi inte har tyckt om det, men sovtider med alla tidskifften varje dag gor att allt flyter ihop till en anda rora, dock en harlig rora! Eftersom vi hela tiden har akt mot natten vaknade vi ibland och markte att enligt tidsomstallningen sa borde vi ga och lagga oss igen. I Moskva ligger tiden +3 timmar fore och under resan har vi sedan fatt stalla om klockan ungefar +1 timme varje dag. Sa i cirka 6 dygn har vi suttit pa ett tag dar tiden standigt har andrat sig, vi har sett helt sjukt coola saker och umgatts med skona manniskor fran hela varlden.

Vi lammnade Moskva med kanslan att det var coolt att ha varit dar, men skont att dra vidare. Och det kanndes lite som att nar vi hoppade pa taget och stotte pa var kinesiska tagvard sa var vi verkligen pa vag!  Och vi  hoppades pa lite trevligare och gladare manniskor att traffa pa an de vi mott i Moskva. Vi kan val saga sa har att det inte var tagvardarna som stod for det trevliga. Muttrande och inga glada miner. Tur for oss att vi hade fatt adoptera tre svenska killar i Moskva, som vi kunde roa oss lite med. Men aven vara nya finska vanner stod for en del underhallning, lite nya harliga finska ord mm.

Det var ju dock inte bara vi i vagnen, som snart skulle kallas svenskvagnen, utan vi traffade pa flera svenskar som snart blev vara kamrater. Matte och Sara som bodde i samma kupe som Mongolskan Daria, Magnus och Alexander som ska resa till liknande stallen som vi och belgaren Filip som hade tagit sig ett friar. Och som sagt de tre musketorerna, som vi dock inte tanker namna mer har for da kommer dom att fa hybris och tro att det ar vi som foljer efter dom och inte tvart om! Under tiden pa vagnen sa blev vi alla som en familj. Vi rullade frammat och bara va. Riktigt skont ressatt. Att hela tiden foras framat men anda kunna umgas, sova, lasa, harja runt.

Vi dundrade igenom ryssland dar allt kandes valdigt hart! Inga nadiga passkontroller, med manga blanketter att fylla i, hundar som skulle in och nosa mm. Men sen var vi forbi och tradde in i Mongoliet, Och dar var det precis som att trycka pa en knapp. Da borjade det synas djur langs kanten, Hastar, kameler och nagons slags Ko, alla var vilda!  Det blev ett trevligt inslag utanfor rutan! Vi drog vidare genom Mongoliet. Ett stop i Ulan Bator gjorde ett omkasst i vagnen, Manga av vara nyfunna vanner skulle hoppa av har. Sa vid klockan 06;00 gick Joel och Erik ut och  och vinkade av sina vanner, men vi tog ocksa over mongoliet. (Det kommer antagligen komma en ganska fet faktura till svenska staten, vi har verkligen utokat sveriges landomrade!). Tuff tuff sa taget och vi borjade narma oss Kinesiska gransen med stormsteg.

Och da kom det, Det STORA stoppet! Vi kom till mogoliskakinesiska gransen for en harlig passkontroll pa den mogoliska sidan. Den tog 2 timmar och  efter det bar det av till den kinesiska passkontrollen som ocksa den tog runt 2 timmar. Efter det skulle alla vagnarna pa taget byta hjulbaser. Det ar namligen sa att det ar olika dimensioner pa de Mongoliska och Kinesiska sparen. Detta tog ytterligare ett bra tag. Nar vi antligen rullade vidare hade stoppet tagit 6 timmar!!! Men som sagt sa tycker vi det ar ett soft ressatt! Men sa hande det!!! Den "glada tagkonduktoren " kom fram och gav oss gratis frukost och lunchbiljetter till resturangvagnen! Alla gapade av forundran, han hade gjort nagot snallt! Men vi kom ju pa att han var antagligen tvungen att ge oss dom! Haha!
Sa varan sista dag pa taget va trevlig, lite frukost och packning med en annorlunda lunch som avslutning sa var vi antligen framme i Beijing!!

Nu ar vi nu pa ett mysigt hostel som vi betalat ca 35 kr/natt. Vara vapendragare, som vi faktist har haft sjukt kul med trots att det kanske latit som att vi bara dragit med dom, har lamnat oss. Dom bor pa ett hotell nagonstans i Beijing men kommer nog ansluta har hos oss pa onsdag, och da blir allt som vanligt igen!! We like it! Detta ar ett forsok att formedla hur sjalva tagresan har varit. Men vi kommer givetvis aterkomma snart igen nar vi hunnit spana in denna galna stad och detta glana land!

// Erka & Jerka



Vid det transsibiriska taget pa Yaroslavsky tagstation strax innan avgang


Joel skitglad for att han fatt tag pa en rokt fisk...


...som visade sig orensad nar vi skulle ata den. Dock valdigt god anda!


Joel skadar ut over Rysslands stora bjorkslatt


Linus och P3 Dokumentar


Backpackerlosning



Kolpannen som varmde upp vagnarna och aven vattnet...


...i sammovaren som vi hade till att gora mat och kaffe med


Var fina toalett dar vi aven "Dushade"


Ett av tagstoppen


Erik "Tagspexar"


Solnedgang over Rysska tundran















































Per "Pelle" Spjuver



Ryska tagvagnar


Magnus & Alexander


Vi forstod knappt sjalva hur enormt stort Rysslands Tagnat ar. Detta ar en liten liten del


Loket som var i drift pa den gamla goda tiden, om den nu var sa god


Ryska delikatesser


Joey och Linus degar i var luxuriosa kupe


Tar over varlden, bit for bit


Sara och Matte myser pa stationen


Filip von Belgien


Ett trevligt kolkraftverk


Nagons ensammna hem


Daria fran Mongoliet


Alexander - Ingen kommentar


Nu ar aven Mongoliet offeciellt intaget och svenskt territorium


Lektion i Kinesiska med en akta Kines


Gobioknens skepp


Mongolisk middag i den Mongoliska resturangvagnen


Hjulbyte pa gang


En sliten kille


En sliten pojke


Var forsta bild av Kina, en fantastiskt fin station dar vacker musik spelades


En dal i norra Kina


Antligen framme i Mittens Rike


Kommentarer
Postat av: mamma Berit

va skönt att få höra ifrån er grabbar!! vi har det kallt, lugnt o skönt här hemma. love// Mamma

2010-01-25 @ 17:09:54
Postat av: balex

shit vilken reeeesa. kul att ni träffat så mycket kul folk!!!!! & roliga konduktörer:) ha kuuuul nu, skratta så magen värker & ta hand om varandra.



love,

2010-01-25 @ 21:42:36
Postat av: Pappa Anders

Hej grabbar. Ni verkar inta land efter land utan större bekymmer. Roligt att höra hur ni har det. Här hemma är det kallt och snöigt, mer snö är på väg. Glöm inte att dom kinesiska tjejerna gör vad som helst för att komma till Sverige så håll huvet kallt och fokusera på ert uppdrag, vad det nu är.

He det gööööööt!!!! Papps Anders.

2010-01-26 @ 15:52:55
Postat av: Tomas

Måste vara skönt att lämna ryssland bakom sig, typ en ordentlig dusch kanske inte skulle skada heller. Nu får ni prova att äta något exotiskt i kina, de käkar ju allt som rör sej.

2010-01-27 @ 19:07:28
Postat av: Henke Olofsson

Schyyyyyssst underbet på spjuver... pssst hahaha

2010-01-30 @ 02:41:57
URL: http://www.henkeolofsson.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0