We made it!

Hejsan morsorna, hejsan stabbarna. Har ar brev fran alsklingsgrabbarna!

Som ni kanske kan uttyda fran rybriken. We made it! Vi har kommit fram till Saigon. Men innan vi kom fram sa han vi lagga nagon form av forsta branna i mui neh. Vi hade tre riktigt slappa stekiga dagar! Sa nu ar vi inte helt likbleka langre i alla fall! Den storsta anlednignen till att vi akte till Mui neh var att vi ville kora lite vindsurf! Detta var tydligen ett riktigt mecka! Och gissa om det var de! Ja kara vanner, langs gatan var det shopar med surfbrador och alla dess attribut. Kitesurf shopar och repairs! Vi hade verkligen kommit ratt. Vi kande verkligen suget. Det fattades dock bara en sak, VINDEN, vart var den fordomda vinden? Inte i vindsurfarmeckat i alla fall. Men vi kande lugnet, vi har hade ju faktiskt tre dagar pa oss. Tre dagar gick ocksa, men utan vindsurf. Synd tankte vi men insag ocksa att det kommer sakert komma fler gottiga stallen att  surfa pa.

Den stora saken var dock kvar att gora. Vi skulle ju kora vara otroliga monster till hojar i mal, i Saigon. Vi hade ju trots allt 200 km kvar! Vi forstar vad ni tanker nu, varfor skriver dom km? Jo for da ser det sa otroligt mycket langre ut nar vi skriver att hela streckan ar pa 2000 km. Sa da vet ni! Vi gick upp vid 07:00 snaret, i och med att vi har legat i falt i ca 13 dagar nu sa ar vi fatt sadan rutin att vi redan hade packat. Sa full rulle ner mot frukosten.  Efter ett rejalt mal och lastning av packning, sa var vi faktiskt klara att dra igang var sista etapp med dessa Guds underverk till motorcyklar!

Och dar! Borta i horisonten kunde vi ater skonja den. SMOGGEN! Dock inte pa langa vaar sa pataglig som i Xi An men det var ett sakert tecken pa att vi nu snart skulle vara i mal och komma fram till den plats som skulle bli varat hem for en veckas tid! Vi hade hort av en annan "minskdriver" att det hade tagit honom en hel dag att bara komma ut ur Saigon. Sa vi insag att det kunde bli ett litet projekt.  Vi skulle trots allt hitta en liten liten gata i en stor stor stad! Men som ni sakert forstar sa har ju era pojkar saklart utvecklat en bra metod for detta med. For nagon timme efter att vi intratt i storstadsbullret sa kunde vi skada en harlig backpackergata!

Varat stora projekt har i Saigon ar ju att fa vara bikar salda! Vi har en vecka pa oss sa vi tror att det ska ga, men man vet aldrig. Planen var att putsa upp dom imorgon sa att dom riktigt blanker. Men vi tankte att vi kan ju skriva en liten lapp och satta pa dom! Man ska aldrig underskatta the power of papper&penna! Redan nu i skrivande stund har vi haft ett gang inntresenter. Sa vi har fatt en bra kansla for det har. Det kanske inte blir sa svarsalt som man forst kanske trodde.

Nu kan vi lagga en hel del tid pa sadant vi vill. Vi vill se mycket utav krigshistorian. Det ar ju anda en ganska stor grej har i Vietnam. Vi vill krypa i dom beryktade tunnlarna, men aven ga pa krigsmuseet mm. Ja ni hor era pojkar ar ganksa kullturella mellan motorvarven! Snart lider Vietnamaventyret mot sitt slut, ett aventyr som forst bara var tankt till ca 2 veckor! Nu nastan en manad senare sa borjar vi tagga infor Thailand, och FIN-besok av 2 svenska damer! Det kommer bli ett otroligt kul avbrott, och kanske ett aventyr det med!

//Erka&Jerka


Vagen vi tog oss igenom Vietnam, 1900km


Sliten efter dagarna pa vagen


Joel njuter av den sydvietnamesiska maten


Mui Ne, helt okej stalle 


Med en helt okej strand


En nord som vindsurfar trots obefintlig vind


Jetskifest i bukten


Pose 1


Pose 2


I mal i Saigon!!!


Vara arbetshastar ar nu slutligen till salu. Vi tar emot alla bud, men rakna med att du far plocka upp dom i sodra Vietnam


Kommentarer
Postat av: Cecilia

Vilken tuff resa ni gjort på hojarna ! Njut nu av lite strandliv, stränderna ser sköna ut!!

2010-03-01 @ 08:55:18
Postat av: Luqaz

2 st Russian Minsk till salu!

"NÄSTAN" ingenting original, jätte fina!

Reparationssats med tuggummi, silvertejp, och multiverktyg ingår.

2010-03-01 @ 12:45:10
Postat av: Carina

Vad härligt att få se era solbrända, glada ansikten! Det gläder oss bleka nordbor som pulsar runt i meterhöga snödrivor.

2010-03-01 @ 20:08:44
Postat av: alex

det bliiiiiir äventyr!!!

2010-03-01 @ 22:58:45
Postat av: mamma Berit

skönt att motorcykellivet är över för den här gången. förstår att ni haft ett riktigt äventyr!! kram

2010-03-02 @ 19:13:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0