Thailand!

Da sa vara damer och herrar!
Nu har vi kommit till Thailand och det kanns sjukt bra! Det har varit nagot form av delmal pa resan. For da skulle vi borja med aktiviteter som dykning, sol och bad! Vi kom till Thailand, Phuket pa sondag natt. Runt 23:30.
Vi tog dock beslutet att forsoka ta oss till Ao Nang som vi skulle till redan samma kvall, sa vi bara skulle fa en resdag!

Som vanligt sa motte vi en hel dros med folk (idioter) pa flygplatsen som pa nagot vis lyckas ge oss ett daligt daligt intryck av landet. Forst en tjej i resebyran som forsokte lura Joel pa hans vaxlingskassa. Joel hade en del som behovdes vaxla. Och da sag dom sin chans att luras, och tjana en hacka. Men istallet fick dom tva svenskar som klargjorde att dom var dumma i huvudet. Med massa ord som vi har lart oss pa film fran hollywood!

Tjugo minuter senare satt vi i en taxi pa vag till Ao Nang. En taxiresa som tog oss ca 2,5 timme! Men det var de vart. For vi fick ju som vi ville. En resdag. Nar vi kom fram sa var det de vanliga, leta efter ett boende. Men det ar faktistkt inte sa latt nar klockan ar 02:30. Allt var stangt. Men med hjalp av en vakt sa kunde vi fa kontakt med agaren till ett hotell. Vi var trotta. Sa aven att det kostade 700 bath, vilket ar lite mycket nar man backpackar. Sa valde vi att ta det. Vi ville bara komma i sang.
Val pa rummet sa hoppade Joel i sang. Erik skulle bara ga pa toa. Men efter nagra minuter sa hor Joel inifran toan. "typiskt,typiskt,typiskt!!" = jag rakade visst ta sonder toaletten. Och sonder det gick den. Men med hjalp av tejp och mycket vilja sa lyckades lackan att tatas! Det ska tillaggas att toan var trasig redan, nagot med spolningen. Sa det var i sjalva reparationen av spolningen som locket till spolningen trillade ner och slog ett hal i porslinet! Men vi har tydligen kommit till landet service. For pa morgonen nar vi skulle checka ut berattade att toaletten hade gatt sonder. Sa bad dom sa hemskt mycket om ursakt och sa att dom hade andra rum. Men vi behovde ju billigare!

Vi fick tag pa ett skont stalle med massa bungalows. Vi bor jattebra. Och har vant oss vid att bara ha en flakt istallet for AC. Vi tror att vi har borjat vanja oss vid varmen. Sa detta blev stallet dar vi har utgatt ifran nar vi har akt pa aventyr.

Varfor vi akte till Ao Nang var mestadels for dykningen. Och Joels kara dykkolega Jocke jobbar lampligtvis pa ett dykcenter har. Sa da passade det ju otroligt bra. Och vilken dykning sen. Vi kom fram till att vi sag alla karaktarerna i hitta Nemo. Inklusive dom skona gotlaningsskoldpadderna och Mr Nemo sjalv! Det var otroligt vackert dar nere! Joel tog med sej sin kamera som han fatt i Julklapp av en alldeles speciell tjej! (nedan kommer bilder fran dyken.)

Vi traffade aven upp med tva svenska tjejer som var ute fran Eriks trakter, fran dom smalandska skogarna. Anna och Karin. Anna kanner Erik sen innan och ar en sadan tjej som han stoter pa lite har och var i varlden, typ i Ao Nang men aven i Usa. Sa vi hade roligt hang med dom. Hyrde skoter och akte ut till en nationalpark med vattenfall. Mycket trevligt! Hanget avslutades med en riktigt bra BBQ buffe. Vi at tills vi nastan fick lagga ner hela verksamheten. Men det slutade val.

Nu ar det nedrakning infor att Alexandra och Julia ska landa. Vi ser fram emot det! Nar dom kommer sa blir det lite mer o-liv. Vilket vi inte har nagot emot. Vi var namligen ute och rekade vid phi phi-oarna. Turkost vatten och otroliga strander har vi att vanta. Kanns grymt bra! Vi far en kansla av att vi kommer fa sola och bada mycket nu under dessa tva veckor, vilket vi inte har nagot emot. Men for att minska risken for myror i kroppen, sa kommer vi gora ytterligare nagra dyk och strappatser. Kan aven bli en och annan massage. 40 kr for en timmes thaimassage ar helt ok!!

Vi ska forsoka att ha det sa bra vi bara kan. Hoppas att ni dar hemma har en underbar vinter. Det har vi forstatt att ni har. Vi far se om vi kan hinna med en sen skidsemester nar vi kommer hem!

Ciao

/ Jerka&Erka


Vi har intagigt Thailand


Dykdag!


Erik avrostas efter 1,5 ar pa ytan


Skoldpadda!


Skoldpaddan & hans polare Joel


Dyk-Jocke


En stor fisk


Peach, Love & Dyk


Snygga fiskar


Manga fiskar


Dyk, Dyk, DYK!


Joel tar igen sig efter sitt livs varmaste dyk


Kommentarer
Postat av: Cecilia Björck

Se till att njuta nu,det ser underbart ut även under ytan!

2010-03-13 @ 16:59:30
Postat av: mamma Berit

då så...........nu känner jag igen dej Joel!!

2010-03-13 @ 19:06:22
Postat av: Kusinerna (dom små)

Tjao!

Hoppas att ni har det gött där borta, det ser iaf så ut! Bilderna är fina, men tyvärr är texten... Aja, nu är det mat! :D

2010-03-14 @ 13:02:46
Postat av: Kimpa

Hoppas ni tar er till Koh Tao! Ett av Thailands bästa dykställen och en underbar ö! Mysigt att höra ifrån er! Massa kram!

2010-03-15 @ 00:31:33
URL: http://kimtruedsson.blogspot.se
Postat av: Pappa Henrik

Ni kan ta vara på det goda livet. Njut, hemma blir det slit och svett.

2010-03-16 @ 23:24:48
Postat av: hult

najs me bärs jolle=) haha ser jobbigt ut att vara på andra sidan jorden!..noot

ha de kalas mannen!

2010-04-16 @ 17:22:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0