Vietnam, Turismfiasko och totalvandning!

Vietnam, Vietnam...

Vi kom till Vietnam efter en helt otroligt lang resa. Den borjade ju uppe i Lijiang med nattbuss till Kumming som tog 9 timmar. I kumming hoppade vi pa en buss som tog oss till Gransstaden Lao Cai, 9 timmar. Sen tog vi oss in i Vietnam, fick vara pass stamplade och akte mc-taxi till stationen. Dar var det stromavbrott sa vi kunde inte kopa biljetter. Taget stod pa perrongen och det harliga lugnet som vi alltid har borjade forsvinna. Da kom en kille som hade massa biljetter att salja svart! 25 dollar for en softsleeper, sa det fick vara ok, var ju anda en skon sang att sova i tankte vi. Nar vi kom ombord visade sej att det var en helt vanlig hard stol! Sa vi fragade en hur lang tid det skulle ta, han sa nagot med 4 timmar sa vi lutade oss tillbaka och borjade aka. Efter sjukt lang tid borjade vi inse att han nog menat kl 04:00, och det var de, 9 timmar till. Sa total restid nar vi kom fram till Hanoi var 27 timmar. Gott!!

Innan vi gar vidare med detta blogginlagg sa kommer har en liten filmsnutt fran var tid i Peking. Pa grund av den kinesiska natverksstrukturen sa har det vart svart att ladda upp. Men nu, hall till godo!



Hanoi ar ju annu en storstad. Men en stor skillnad fran innan var att det nu var riktigt varmt! Tropikvarmt! Vi hangde nagon dag i Hanoi och kakde orm och hangde pa hostellet men sen blev vi lite rastlosa. Sagt och gjort, vi bokade en battripp ut i Vietnamesiska skargarden! Efter dryga tre veckor med konstant resande kandes det gott med en trip som nagon annan planerat. Forhoppningarna var stora nar vi satte oss pa bussen som skulle ta oss till Halong Bay. Det skulle ju bli sa gott med sol, bad, snorkling, kajakpaddling mm.  Trodde vi....

Forsta stoppet blev efter en stund, da gick vi i land och skulle kolla in en jattegrotta. Coolt tankte vi, hmmm.. synd bara att dom hade gjort det sa otroligt turistiskt som det kunde bli. 100 turister pa led, in i en grotta som sag mer ut som ett Disco! Sa nar vi kom daifran sa var vi ganska sugna pa att ta ett dopp istallet. (Bade Erik och Joel ar kanda som tva blotdjur.)  Tyvar sa gick solen i moln och badsuget forsvann mer och mer ju langre vi akte.
Tillslut var vi framme pa en o dar vi skulle bo den natten. Det visade sej vara ett glatt gang i varan buss, sa pa kvallen bar det ner till "blue bar" och lite dans till manga klassiker!

Dag tva bestod av en djungeltreck! Vilket fick Joel och Erik att tagga till tusen, men som ni forstar sa var det ju samma sak har. 100 turister pa en rad. Men det ar klart, djungel fick vi se, en och annan lian! Efter djungeltrapattsen borjade Joel och Erik som dom tva entreprenorer dom ar att forsoka forsta hela organisationen! Vi kom fram till att organisationen var helt vardelos. Sjukt dalig planering, och bara pengar for ogonen, Det gor inget om man inser att man kan tjana pengar genom att vara trevlig. Men det hade inte vara kara vietnameser gjort, utan dom korde mer pa, "sa-manga-turister-som-mojligt-principen" Vi kande oss som kor!
Ga dit! Vanta dar! Ga inte dit! stanna! Helt sjukt.

Denna natt skulle vi fa sova pa baten! Det skulle ju bli ballt. Hela ganget kande att det vore gott med lite dvd hang. Sa vi satte pa Titanic. Nar klockan slog 21:10 sa kom en man i personalen och sa att alla skulle ga och lagga sig. Han ville inte att vi skulle vara uppe mer och det var for att han skulle ga och sova! Servicemind! Helt sjukt! Han borde vart glad att vi inte va partybaten. Men sjalvklart sa sket vi i vad han sa och fortsatte att kolla.
Men senare sa gick vi och lade oss anda, kanske vid 21:50, tank er att ga och lagga sej efter att en har sagt till dej att du ska de, och du ska somna till grannbatens "dunka-dunk" i oronen! Gott! Dagen efter var vi ratt osugna pa hela skiten! Det blev ju inte battre for att solen los med sin franvaro! (pappa-humor). Men lite kajak gjorde oss lite gladare. Sen bar det ivag in till hamn. Da blev vi utsatta for annu mer forsok till att luras pa pengar, ovanligt! Sa val i hamn var vi sura och ville bara tillbaka till Ha Noi!

Da hande det!!!!
Pa bussen borjade vi prata med Alice, en tjej fran England. Hon och en kompis skulle aka motorcykel i Vietnam. Nar hon sa dom orden da var redan Joel och Erik langt soderut i tanken, pa varsin egen motorcykel!
Dom som kanner Erik och Joel vet att dom inte ar nagra "ja, det VORE kul!" Dom ar mer "det KOMMER bli kul".
Sa 24 timmar senare sa ager vi var forsta egna motorcykel! Ja ni horde ratt! En Russian Minsk som borjade tillverkas pa 50-talet och som fortfarande ser ut och later som en 50-talare. Och nar ytterligare 24 timmar har gatt sa ar vi nu snart redo for att aka ivag. Vi ar sjukt laddade. Vi har kopt varsin egen motorcykel som vi ska aka pa igenom hela Vietnam. Ner till Saigon, eller Ho Chi Minh som staden numera heter. Det ar varat forsta mal och om allt funkar bra sa far vi se vad som hander...

Kvallen innan avfard till ara fick vi ett rejalt bensinlackage pa Eriks motorcykel. En tidigare agare hade svetsat pa tankfasterna som sedan rostat och nu flodade bensinen ut pa trottoaren. Inga mangder, men tillrackligt for att det skulle satta stopp for alla vara planer. Tack vare de erfarna svenska killarna som vi kopt vara hojar av fick vi ett tvaltips. Hade valdigt svart att tro att man kunde laga en bensintank med en tval. Men nar vi borjade skruva sonder motorcyklen ute pa trottoaren kom en riktigt full gubbe framragglande till oss. Han borjade skrika nat i stil med " Suuoopeeeaaa" flera ganger, sa vi sprang och hamtade en tval for att se om det var det han menade, och det var det. Efter en del mek sa fick vi loss tanken. Fullegubben visade hus vi skulle tata tanken och nu ar den lika tat som reaktorerna i Oskarshamns karnkraftverk. Det var tydligen ett gamalt knep fram Vietnamkriget som vi fick lara oss, och ett knep som vi eventuellt kommer ha nytta av flera ganger i livet. Sa nu ar allt i alla fall kittat och klart for avfard tidigt i morgon bitti.

Sa har ser upplaget ut. Motorcykeln tar oss framat. Hjalmen skyddar vara huvuden! Gitarren ar for kvallarna framfor brasan. Hangmattorna ar till for att sova i framfor brasan. Ja ni forstar, we are living the dream!

Till vara mammor, Var inte oroliga, vi har hjalm och kor lugnt!
Till vara pappor, tack for erat stod och stotta vara mammor i det har, och tack for allt ni lart oss om motorer!
Till vara grabbar, vi har motorcyklar!
Till vara systrar, hoppas ni stadade vara rum. (tank pa att det ar vi som ar i landen dar man koper presenter)
Till flickvanner, Ni ar det basta som hant oss.
Till vara broder, ni far lana vara saker om ni ar radda om dom! Men inte mina elgitarrer (Erik)

Som ni forstar sa har resan tagit en helt galet annan vandning. Vi kommer lagga lite mer tid i Vietnam an vad vi hade tankt fran borjan. Men det gor oss inget, for vi kan gora vad vi vill nar vi vill! Vi vet... grabbar, ni ar avundsjuka! Men vi ska aka lite at er med!


Tillredning av orm i Snake Village


Ormblod mixat med risvodka


En av nio ormratter, speciellt men gott!


Droppstensgrotta i Halong Bay, den minst spaceade delen


En flytande stad i en utav bukterna


Halong Bay


Erik pa baten i bukten


Joel pa turisttrekking


Antligen lite jungel

Utsiktstornet som var rostigare an en gammal saab 900, lagg marke till dodslangtan hos alla turister som vill upp och ta en fin bild. Dock max fem turister at gangen, som tur va.


En tusenfoting stor nog att ata upp oss


Svenska duon tar over ett isande kallt Vietnam



Dr. Erik mekar


Tval, ja precis, vanlig tval


Vara MOTORCYKLAR!!!


Kommentarer
Postat av: östh

vilken njutning ositta o läsa eran blogg...o äntligen en videoblogg..keep up the good working boys..hope too keep up with you soon../östiz

2010-02-15 @ 18:01:21
Postat av: Carina mamma

Här sitter vi i fjällvärlden och skrattar och skrattar åt våra modiga pojkar som äter skorpion. De levde ju! hÄR ÄR GOTT SKIDFÖRE, INTE MYCKET FOLK .... DE ÄR VÄL I vIETNAM.

2010-02-15 @ 18:30:58
Postat av: mamma Berit

ja ja.ingen ide att oroa sej!! det låter otroligt kul. förstår att livet leker. kram

2010-02-15 @ 21:06:23
Postat av: alex

ni e ju så roliga... hahah! levande skorpion va la de skabbigaste.. men ser att eriks pannlampa kom till nytta, GRYMT! haha. tänk att snart e ni i värmen, njuter av tanken! ber för er varje dag, hoppas ni verkligen känner av det! te amo, & indisk dans!

2010-02-15 @ 22:40:53
Postat av: Louise Lovén Gerhardsson

hej, då bär det av till nya äventyr,Saigon(jag föredrar det gamla namnet)bär många spår av sina forna franska ägare,

Tack för att ni är omtänksama och medelade allt om hjälmar o.s.v.

för övrigt blir snön mer o. mer, och vättern har "lagt"sig, så här blir det inget bad på ett tag.kram



2010-02-16 @ 09:03:39
Postat av: Pappa Henrik

Resan börjar göra skäl för namnet. Kul att bli omnämnd. Har testat dina löparskidor. Funkar riktigt bra. Simma lungt.

2010-02-16 @ 20:24:04
Postat av: Ida Rosén

Been there done that. Halong Bay, fint det. Har kort på samma öar, typ.

Respekt med motorcyklar!

2010-02-16 @ 20:52:16
Postat av: Kocken Luqaz

Måste säga att jag gillar era matupplevelser STARKT!!! Keep eating goooood shit!

2010-02-18 @ 16:13:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0