Antligen i Kina!

For er som undrar over den konstiga rubriken, och kanske tanker, "har dom inte redan varit dar?" Sa kan vi svara er. NEJ det har vi inte! Visst vi har varit i huvudstaden, sett himmelskafridens torg, klattrat pa muren. Men annars sa har det varit ganska stressigt och mycket folk.

Nu tror vi att vi har kommit ratt. Efter en skon flygtur till Kuming och en kanske inte lika skon natts somn pa flygplatsens inbjudande golv, sa har vi nu kommit fram till den lite mindre staden Lijiang. Bussresan hit tog oss 8 timmar, men det gjorde inget for efter natten pa flygplatsen sa hade man inte sa svart att somna om.

Nar vi kom fram sa var vart forsta uppdrag som vanligt att hitta ett boende. Vi har utvecklat denna strategi, att vi letar upp nagon som kan snubbla sej fram pa engelska och ber denne att skriva vad vi vill pa en lapp som vi sen bara kan visa for en glad taxichauffor. Sagt och gjort, det gav 100% utdelning aven denna gang.

Vi kordes ut ur den nya delen av stan och fram till ett omrade som riktigt andas gammalt men framfor allt ninjor!
Det ar en hel stadsdel som bestar av hutonger, gammla kineshus. Och igenom hela byn slingrar sej vatten fram hit och dit i olika kanaler. Vi tycker det ar mysigt, ja ni horde mysigt! Och det ska vi forsoka visa er i nasta inlagg, da vi kommer ha filmat och fotat lite ur kvallsperspektiv.

Och till De tre musketorerna vill vi bara saga att ni har inte varit i Kina an. Nej men har finns det som vi fick kanslan av att ni ville ha i Peking eller Bajjong som (Joel ) valjer att kalla det. Har ar det lungt, inga bilar som tutar och heller inga kineser som harklar upp hela sitt maginnehal och spottar pa gatan. Krogarna ligger tatt. Men ni har sakert hittat era grona angar dar borta dar ni ar.

I morgon sa ska vi ut pa en 2 dagars hajk i bergen. Vi ar taggade som aldrig forr. Vara vaskor ar fardiga for att ta oss mot nya aventyr. Och det gillar vi. Sa nu ska vi ner och ata en stabil kvallsmat sa att vi laddar batterierna infor morgondagens provning. Givetvis kommer nasta inlagg att visa vad vi vart med om.

Tack for oss sa lange.

Jerka&Erka 


Jerka&Erka pa flyget till Kunming


Nattlagret pa flygplatsen i Kunming dar Joel forsoker sova inne i hornet


Erik syr ihop sina spruckna brallor


Innegarden pa vart hostel i Lijiang


20 grader, vi har antligen kommit till varens stad, Lijiang!


Under en tur i Lijiang blev vi och alla andra pa trottoaren bombaderade av smatterband. Det var dock bara vi som blev forvanade. Tydligen var det nagon som hade gift sig eller liknande, och det verkar vara en tradition att en bil framfor brudparet helt omdommeslost kastar smallare pa folk pa stan. En ratt kul tradition som vi kanske skulle infora i Sverige?


Lijiang


Nagra i befolkningen tillhor en minoritetsgupp som vi inte riktigt har fatt knas pa en. De har hur som helst riktigt coola klader pa sig och verkar ha koll hastar!


Tack vare vart sponsoravtal med Red Bull har vi fri dricka i varje liten gatukiosk


Forberedelser for turen i bergen


Kinespojken som vagrar att lata oss anvanda internet for att han alltid ska spela sitt MC-spel.
Hunden har vi dopt till Tobias, men vi kallar honom Tobbe

Kommentarer
Postat av: mamma Berit

ni verkar lyckliga!! jag både hör o ser att ni är på rätt plats. kram mamma Berit

2010-02-05 @ 18:34:16
URL: http://lillietruedsson.blogg.se/
Postat av: mamma Carina

Visst är annanasen god Joel?



Härliga bilder!

2010-02-05 @ 20:32:32
Postat av: östh

heeeeey jerka...hur har ni det???snart daxs för ditt första dyk därnere kanske?låter ser ut som en underbar resa ni gör...avis som bara den..ha de gött vännen.....see ya

2010-02-05 @ 20:45:50
Postat av: Joel

Carina, annanasen var kanon. riktigt frach!

Mamma, vi ar helt klart pa ratt plats.

Osth, Det kommer snart, aker till vietnam imorgon. da blir det dyka av.



Ciao

2010-02-07 @ 11:38:43
Postat av: alex

habo är oxå OK ;) grymt att ni har det sååå bra. tobbe va söt :)

2010-02-07 @ 22:07:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0