Nu drar vi soderut!

Innan vi borjar att beratta vad vi gjort har i Xian sa vill vi bara tacka vara huvudsponsorer, Redbull, Haglofs, Fjallraven. Utan er vore detta nog inte mojligt. Tack! 

Vi har nu varit i Xian i snart tre dagar. Det ar inte helt olikt Peking, vi ar ju trotts allt kvar i Kina, En stor skillnad ar dock att dom ar snappet sammre pa att prata engelska har. Vi kom hit i mandags morse, efter en laaaang natt pa taget. Sa smarta som vi ar Erik, Joel och dom tre musketorerna sa skulle vi fixa boende pa fastande mage och otroligt lite somn. Och det gick ju som en dans, (inte). Vi stotte pa en man och en kvinna som bada ville ha med oss till deras olika hotell. Vi bestamde oss for att hanga med den forsta, han hade hamligen boende for 20 kr natt. Nar vi kom upp pa oversta vaningen och insag att vi nog kommer dela rummet med diverse olika inhemska djur och avloppslukt. Vi tyckte att det nog skulle kunna funka for en natt eller tva, men de andra killarna var inte lika sugna. Sa bestamde vi oss for att folja med kvinnan istallet. Hon tog oss till ett stort hotell, dar vi mycket val kunde tanka oss att sova. Lite dyrare, men med tanke pa den korta visstelsen har i Xian sa kunde det vara vart det. Det var ju dock synd att denna damen skulle forsoka lura oss och ta helt fel betalt for helt fel rum.

Vi ar ganska trott a pa att alla standigt ser oss som nagon form av pengako, som dom ska mjolka ur pa de mest konstiga vis och borjade kanna en viss opepp. Nagra var till och med redo att aka vidare direkt samma dag. Tur for oss sa var det nagon smart kille som kom pa att om inte magen ar glad, sa ar inte manniskan glad. Sagt och gjort, vi drog till ett stalle och kopte oss lite mat, standigt forfoljda av dom som vi tidigare hade avvisat. Kollade pa oss som hokar medans vi at. Da kom han, David. Han kunde engelskoch presenterade sitt boende for oss, ett youth hostel! Precis vad vi letat efter. Sa glada i hagen sa foljde vi han till hostlet, och efter oss foljde hokarna. Som lat riktigt sura nar dom pratade med David. Han forklarade for oss att bland alla dessa folk som hugger folk till sina hostell sa finns det nagon regel som sager att den  som tar in nagra turister i stan den gar nagon form av aganderatt till dom. Sjukt tycker vi! Hostlet var kanon. 40kr/natt och David hjalpte oss ocksa att boka alla biljetter for vidare transport till vara olika resemal.

Sen var det dags att gora stan. Runt stan gar en stor stadsmur som star kvar sedan ehh ja..;  nar man byggde stora forsvarsmurar runt sin stad. Eventuellt sa ar den inte sa unik som den Kinesiska muren, eftersom vissa delar sag valdigt nybyggda ut, och pa vissa stallen holl nagra arbetare pa att bryta upp stenlaggningen for att dra en kabel for det kommande Kinesiska nyaret. Val uppe pa muren kom vi till ett stalle dar man kunde hyra cyklar och pa det viset ta sej runt uppepa hela muren. Erik och Joel hyrde en tandemcykel och begav sej. Full rulle blev det, sa nar vi kom fram kande vi att vi gjort ett riktigt pass, sen att det var 1,4 mil var ju bara en bonus.

Igar var vi aven och tittade pa den kanda Terrakottaarmen. Vi hade fatt tips av en pa vart hostel att vi kunde ta en direktbuss ut till sevardheten istallet for en dyr tour. Vi hade tidigare ocksa fatt ett tips av nagra britter att det var valdigt krangligt att ta bussen ut, men vi gjorde ett forsok och tog oss till busshallplatsen som ligger ungefar 2 minuter fran vart hostel. 7 Yuan och en timme senare hade vi kommit fram. Tank vad svart det kan vara. Armen, som bestar av 6000 skulpterade soldater, var riktigt maktig att skada. Efter tio dagar av seightseing var kandes det dock lite som ett masterverk i raden av alla andra, sa kanslan var lite avslagen, trotts att det var valdigt haftigt pa samma gang. Svart att forklara, men det ska i alla fall bli riktigt gott att dra vidare pa lite aventyr i sodern nu. 

I skrivande stund sa ar de tre musketorerna pa vag i ett plan mot Hong Kong. Vi sa hej da till dom i morse runt 6,7 nangang. De fick ett gaspigt hejda innan vi somnade om. Lessen att ni inte fick varsin hejdakyss gravvar. Vi har i alla fall haft sjukt kul tillsammans med dom, och hoppas att vi kommer synas senare under resans gang. Just nu sitter vi och vantar pa vart flyg som gar vid 23:00, sa vi har en del tid att sla ihjal, men vi kanner lugnet, nar man ska vara borta i fyra manader sa kan man ha dagar nar man gor ingenting. Nu borjar resan da vi reser ensamma, utan svensk support. Men vi vet att det kommer att ga bra.! Vi har ju trotts allt svart balte i att resa.

Erka&Jerka signar ut fran Xian


Eftersom vi har haft sjukt svart att fa upp bilder och filmat material har i Kina ska vi nu forsoka lagga upp lite blandade bilder fran var tid i Peking och Xian. Hall till Godo!


Vi trodde vi visste vad en minibuss var innan vi kom till Kina. Vi visste ingenting.


Pa audio tour i forbjudna staden


Dekorationer som prydde samtliga bvyggnade i den Forbjudna staden


Ett marmorblock utsmyckat med drakar som vager otroliga 200 ton


Vallgraven och muren runt den Forbjudna Staden


En sot kinesisk tant


En man lagar mat pa angorna fran en avloppsbrunn


Food Market Street, en mang delikata tilltugg


Bland annat skorpinjon pa spett


Jerka&Erka pa Kinesiska Muren!


Utsikten fran ett utav vakttornen


Brant som tjyven


Var 74-arige gudie


The Great Wall


Tagstationen Beijing West fullpackad innan avgang till Xian


Upp pa stadsmuren runt Xian


Jerka och Limpan pa The Muslim Quarters i Xian


Erik gav bort sin kara Crazy Creek-jacka till en tiggare, som genast muddrade fickorna


Terrakottaarmen - Vi var dar!


Tidtabell pa kinesiska


Kommentarer
Postat av: Simon

Ni verkar mår bra grabbar.. Det är gött.

Ha de gött, och kör hårt!

2010-02-03 @ 10:16:37
Postat av: Lillie

Åh Joelten! Saknar dej asa basa mkt juh!

Hade en mysig dag med våran lilla kines som har börjat skratta och le. Underbart!

Jah, Det snöar all the time! Och nästa vecka drar jag till Trysil! Tjoho! elr på lördag nästa vecka.

Gött är det!

Åh, längtar till erat nästa filmklipp!

Fortsätt ha det grymt så hörs vi snart igen brorsan!

Puuuss!

2010-02-03 @ 15:50:08
URL: http://lillietruedsson.blogg.se/
Postat av: Lillie

jopel kolla din mail

2010-02-03 @ 18:53:37
URL: http://lillietruedsson.blogg.se/
Postat av: Ida Rosén

det är inte första gången ni kommer stöta på delikatesser som skorpioner, trust me!

2010-02-03 @ 21:46:29
Postat av: Luqaz

ERIK! Ta med 2 sånna där minibussar hem till sverige. Vi ska ha dom på våra senarion i sommar :-p

2010-02-04 @ 15:45:19
Postat av: Carina

Gett bort din jacka? Fryser du inte då?



Såg på resedagboken att du redan är i Lijiang. Vad fort det går. Hoppas att ni får några härliga dagar i bergen. Luften är tunn där. Kanske springer ni upp för elefantberget klockan sex på morgonen för att se solen gå upp. Då får ni sällskap med kineser som gör morgongymnastik och skriker åt alla håll. En exotisk upplevelse.



/Kram från Hultet

2010-02-04 @ 21:14:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0