Hajk, det ar kul det!

Det ar bara sa. Erik och Joel ar den typen av manniska som tycker att det ar roligt med hajk!
Ni vet nar man ar ute i naturen och bara har det sadar gott ni vet. Antagligen sa ar det sa att 50% av er som laser denna bloggen inte skulle hajka ens om ni fick betalt. Men vi lovar er det ar helt grymt, sarskilt varan hajk!

Det hela borjade vid kl 07:00, vi vaknade utav en skon disney signal som gor sa att man vaknar gott.
Da var det  bara att satta igang dagen. Vi tankte att det viktigaste nu ar att fa tag pa en rejal frukost. Sagt och gjort vi grep vara ryggsackar och borjade ta oss mot stationen och frukost! Det visade sej dock att Kina inte borjar jobba vid 07:00, utan dom kanner lugnet nagon timma till. Sa det blev lite typ stationsmat, dvs. ett paket med "french bread" enligt varan mening ar det inget brod utan en typ av muffins.

Bussresan skummpade oss ivag i tva timmar tills vi var framme vid varan utgangspunkt. Pa bussen traffade vi en skon amerikan, Zach som vi tog folje med. Han jobbade tydligen har i Kina, sa han kunde en del utav dom dar fraserna som vi skulle vilja kunna, och ha nytta av med.

Forsta streckan var upplagd pa 20 km. Och vi skulle senare under dagen inse att for tva forkylda pojkar sa skulle  vissa bitar bli ratt tuffa. Men nu sa jag inte att vi inte klarade det, bara att det var ganska jobbigt en viss del. Den dar delen kallades "28 Bends" och ar egentligen precis vad det later som, 28 stycken langa krokar, nastan som trappsteg, fast riktigt stora trappsteg. Ett sicksack monster tog oss upp for denna stigning som var den hogsta punkten (2760 m).

Pa vagen sa fanns det en del bergsbor som stod och salde tilltugg, ni vet sant som dom alltid saljer vatten, juice, choklad, honung och marijuana. Japp ni laste ratt, marijuanan vaxte tydligen vilt lite har och var i detta bergsomrade. Vi holl oss dock bara till honungen och chokladen. Trotts att saljaren pastod att det var mycket bra.
Tur for oss ar att vi fortfarande har med oss trangakoket, sa vid tresnaret sa drog vi igang det och brassade lite mat. Det var ganska behovligt efter den "rejala" frukosten vi at. Lite torrmat ar aldrig fel. Och framfor allt lite akta svenskt kokkaffe! Vi har druckit 2 koppar sen vi kom till Kina, och det ar ganska sjukt! Fast inte sa sjukt nar man har insett att Kineser inte kan gora kaffe.

Denna natur vi har fatt uppleva ar helt galen! Nar man gick dar pa den smala stigen, med ett stup nedanfor som var tillrackligt hogt, sa var det valdigt svart att ta in hela vyn. Men vi hoppas att bilderna ska kunna framfora lite utav intrycken vi fick se, aven om det blir svart. Hoga berg, djupa dalar gjorde oss makta inponerade. Men en annan sak som gjorde det med var det att folk bodde ju i dessa berg. Mitt i allt nar man gatt nagra timmar ratt upp i berget sa kom det en by. Folket dar verkade mestadels forsorja sej pa getter. Getterna sag vi overallt! Och om vi sager att vi ar duktiga pa att klattra sa ar det inget mot vad dom ar. Grymt!

Det lag en del Hostels langs vagen, vi hade dock fatt tipset om att "half-way-house" var det basta. 16 km och 6 timmar senare sa var vi dar. Vi tog oss ett dubbelrum for 25 kr var. Helt klart prisvart, nar det forsta man ser nar man vaknar ar ett berg och dal landskap! Efter lite gott hang och god mat sa tog vi och knot oss. Ni behover inte saga till nagon att klockan da var 20:00. Vandring i berg gor en lite trott.

Dagen efter sa var det full rulle vid klockan 09:00. Eller ja.. vi snubblade bort till frukosten, och at faktiskt en riktigt rejal frukost. Risgrot (inte tomtegrot), och ett inhemskt brod. Sen var det i alla fall full rulle.  Denna dags vandring skulle dock bara bli 4,5 km sa vi kande lugnet, och tyckte det var ratt skont, fast mest var det nog vara rumpor som tyckte det!

Nar vi kom ner trodde vi att aventyret var over, men ack vad fel vi hade. Har ni nagon gang akt i en minibuss pa en vag som ar krokig och smal, med stup pa sidan, och en chauffor som verkar sjalvmordsbenagen. Det har vi, sa vi vet att aventyret inte var over. Det hela blev inte mindre spannande for att dom holl pa med vagbygge och spragning i berget. Vid ett stalle sa rasade det ner sten pa vagen. Da stannade chaufforen, gick ut och puttade undan dom storsta stenarna, varvade upp bilen och siktade in sej i mellan stenskuren som kom dar uppifran.
Tack chaufforen for en harlig upplevelse.

Vi ar sjukt galda att vi gjorde denna hajk. Vi kom fram till att det latt ar det coolaste hitills. Vi har fatt se en otrolig sida av Kina. I morgon ska vi dra oss vidare mot Vietnam. Da borjar nasta aventyr! Spannande!

Jag ber om ursakt for detta langa inlagg, men bloggen fick bli min kompis att prata med medans Erik ligger och sover, han skulle ta en liten minut, borjar dock narma sej 2 timmar. Ska nog vacka honom nu, sa han kan sova ikvall. Gissa vem som ar mamman i detta forhallandet!?? 

Tack for en fin pratstund.
HejHopp!

// Jolle 


Lijiang i nattskrud


Tva stycken sjukt trevliga vattenhjul


En av Lijiangs kanaler


Antligen, riktiga risfalt


Two happy hikkers!


Snubben som ville ta var packning uppfor hela berget. Maste vi saga att vi inte lat han gora det?


Aterigen, tack Red Bull


En skitglad liten kinespojk som skrattar at oss vitingar som han precis har slangt en ruttnande fagel pa, som han och hans vanner precis har eldat pa


Handsome Joe


Mammor, hoppas ni ser dom stora tjocka livlinorna


Victory!


Tranga nar det ar som bast


Lite utsikt


En kinesisk Cowboy


Jerka, Zach och Erka


Erik kanner sig hemma bland tamboskapen


Vi later denna bilden tala for sig sjalv


Soluppgangen fran vart hostelrum


Simba pa Lejonklippan


Andra dagen hittade vi ett vattenfall


Det ville vi sta i


Ravinen


Stenras

Kommentarer
Postat av: Pappa Anders

Ja ni grabbar, det verkar vara en helt underbar resa ni är ute på. Vilka fantastiska vyer ni bjuder på. Ser fram emot fler inlägg. Var rädda om varandra.

Här hemma har vi fortfarande en vargavinter som inte verkar vilja släppa sitt grepp om oss.

Ha det gott Anders!!

2010-02-08 @ 16:38:49
Postat av: mamma Berit

ahhhh..... jag fick svindel bara av att titta på bilderna!! men förstår att för våra små pojkar var detta helt fantastiskt!! kram mamma Berit

2010-02-08 @ 20:37:01
Postat av: Aina

Crazy pictures! I am so jealous! I obviously don't have to wish you a good time, you seem to be very capable of making it for yourself :D



Take care!

2010-02-09 @ 13:01:06
Postat av: Carina

Tack för "pratstunden" Joel! Känns gott att du finns där för Erik. Vilka bilder! helt underbart att se platser utan snö.



Här hemma kommer det mer och mer....

2010-02-09 @ 18:24:50
Postat av: Pappa Erik (Henrik)

En helt galen hajk, I suppose. Hur har dom det med veden? Här i småland är den nästan slut pga vargavintern. Ha det gött och simma lungt.

2010-02-09 @ 22:07:13
Postat av: Joel

Hejsan alla! Vi forsoker bara dela med oss lite av vi ser. Helt omojligt att fa med allt. Det far vi antagligen ta i en berattande form for er, runt kvallsmatsbordet. Ni vet, varm choklad, aggmackor, och mys. Men det blir i MAJ!!!!



Ciao!!

2010-02-10 @ 09:14:17
Postat av: Sara (lillkusin)

tjena vad ni reser! sitter hemma o är sjuk och snorar och detta var verkligen roligt att läsa och titta på! :) verkligen fina bilder! trots skorpion-mat och orensade fiskar ser ni ju ut att leva o må bra! kramkram!

2010-02-10 @ 11:16:44
Postat av: östh

heeeelt sjukt vilken resa ni gör grabbar...grymma bilder o ja blir sååååå himmlans avis...!!

måste nog ta en kväll när du kommer hem joel så ja får kika på alla bilder o filmer från resan...

hör av er när ni dykt;-)



peace brother

2010-02-10 @ 13:22:02
Postat av: alex

menar du att det är JAG som inte vill hajka eller? haha. i sådana fall har du RÄTT! men shit vilka bilder, coolt. ta hand om varandra!



love u

2010-02-10 @ 14:51:50
Postat av: Sandra

Riktigt riktigt nice ser det ut, underbara bilder! =)

Fortsätt ha det så gött! Kram

2010-02-12 @ 13:55:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0